Asun rivitalossa. No, kai niitä on tyytyväisiäkin asukkaita naapureihinsa, mutta luulen, että nämä asumani kaltaiset kaupungin vuokra-asunnot.... vähän arpapeliä. Ja meikäläinen voittaa aina. Tässä pelissä ei aina edes suomalainen, mutta meikäläinen kuitenkin.

Asun talon toisen päätyhuoneiston vieressä ja lopun talon välissä siis. Asunnossa jota voidaan ajatella kakkosasunnoksi. Minulla on siis ne kaikki kaksi naapuria, muttei kerrostalon neljää ja mahdollisesti enempääkin.

Helkkari, mitä siis valitan? Asiahan voisi olla moninkertaisen huonosti.

Vaan kun toinen naapureistani ei usko aiheuttavansa mitään naapuria häiritsevää ääntä. Ja kun minut puolestaan (kiitti mutsi) on kasvatettu aina ajattelemaan muita ja kääntämään se poski johon ei nyrkki vielä osunutkaan lyötäväksi... minä kökin täällä pysyäkseni hiljaa koirineni.

Ja kun sanon että toinen on perseestä, se voi näin vähäisenkin asumisen takia johtua siitä syystä, että toinen on pahempi kuin toinen ja toisesta tuleekin aika hyvä. Nerokasta logiikkaa sinänsä, sillä sehän vähentää vihantunnetta puolella. Tai sitten se kohdistuu kaikella voimallaan tähän yhteen.

Naapurini polttaa. Tupakkaa. Hänen miesystävänsäkin polttaa... ja polttavat he sytytysnestettäkin seurauksella että tällaisessa kelissä, joka on Suomea pohjoisimpia osia myöten hellinyt (lue: pahoinpidellyt) on (olisi) pidettävä tuuletusikkunat auki, ettei vallan kuolisi hapettomaan tilaan. 

Ei kun perkele laita luukut kiinni ja hengittele paperipussiin tai koiran paskapussiin tai mihin vain lähettyvillä olevaan hyperventilaatiota vähentävään suppiloon, ettei tulisi sanottua muuta kun se pakollinen helvetti-perkele tai v... ennen luukun paiskausta kiinni.

Mikään ei sitten sykähdytä mieltäni kuin tupakansavu ja sytytysnesteen katku kämpässä. Ilman henkosia ja makkaroita tai mitään grillattua. Se on jumalauta sellainen vääryys että on ihme ja kumma, etten ole jättänyt nikotiinilaastareita ja sytytyspaloja kyseisen naisen postilaatikkoon ikään kuin terveisiksi perseestä.

Pakko pitää taukoa, kun en muistanut äsken vihassani hengittää, vaikka ikkunakin on auki....